Raportul Zuber se votează astăzi în Parlamentul European. Practic, se aboleşte meritocraţia. Partidul Noua Republică: „Raportul Zuber nu are valoare politică, ci doar ideologică”

european_parliament_plenary_01

 

Se numeşte Raportul Zuber şi vizează egalitatea dintre femei şi bărbaţi în Uniunea Europeană. Elaborat de Comisia pentru Drepturile Femeii și Egalitatea de Gen, Raportul va fi supus astăzi votului în plenul Parlamentului European. Zuber a aprins deja o dezbatere în mass-media europeană şi în rândul cetăţenilor printr-un caracter considerat de mulţi ca fiind controversat şi nociv raportului de libertăţi şi oportunităţi egale bazate pe merit şi capacităţi între femei şi bărbaţi.

Raportul Zuber are două precedenţe care îl pun în lumina unei reşapări: Raportul Estrela, care a fost respins în decembrie 2013, şi Raportul Lunacek. În privinţa Raportului Lunacek, s-a votat o rezoluţie fără caracter legislativ, dar având promisiunea de suport din partea a cinci mari partide europene adepte ale lobby-ul gay. La ce se referă Lunacek? Potrivit site-ului Cultura Vieţii, Raportul Lunacek promovează finanțarea avorturilor și a contraceptivelor din bani publici, impunerea avortului ca drept al femeii şi introducerea în programa şcolară a teoriei genului, lucru care deja se petrece în Franţa. Plus: introducerea cotei de gen pentru angajatorii publici şi privaţi şi familia cu compoziţie diversă (părinţi de acelaşi gen). Ce înseamnă cota de gen? În cazul de faţă, rezervarea unui anumit număr de locuri de muncă pentru persoanele de sex feminin, măsură etichetată de mulţi drept una de inginerie socială şi care contravine principiului meritocratic. Despre cota de gen s-a discutat în România prin 2011 pe scena politică, când se vorbea despre rezervarea unui unui număr de locuri în Parlament sau în Consiliul local pentru femei. În altă ordine de idei, atât business-urile, cât și instituțiile publice ar fi obligate să aloce locurile în consiliile de administrație sau posturile scoase la concurs nu pe bază de valoare individuală, ci pe bază de gen, avertizează Partidul Noua Republică.

PNR, într-un comunicat de presă remis Sud-Est Forum, solicitând respingerea Raportului Zuber:

Mai mult, Comitetul pentru drepturile femeii, care a adoptat Raportul și l-a remis plenului, opinează că responsabilitățile familiei sunt un obstacol către împlinirea la locul de muncă!

În susținerea principiului fundamental al șanselor egale pentru bărbați și femei, bazate pe merite și abilități, Parlamentul European nu trebuie să interfereze în societate prin acest tip de inginerie socială.

Apreciem că Raportul Zuber nu are în sine vreo valoare politică, ci doar una ideologică: nici Uniunea Europeană și nici femeile, indiferent de condiția socială, nu au nevoie de acest raport”

Rezoluţia alternativă a Partidului Popular European la Raportul Zuber se rezumă doar la eliminarea câtorva fraze, păstrând însă esenţa acestuia intactă.

Cultura Vieţii:

Spre exemplu, rezoluția alternativă introduce noțiunea de <<democrație a parității>>, de fapt o <<cotă de gen>> cu altă pălărie, menține teoria genului ca materie obligatorie în școli, promovează <<familia>> gay și avortul ca <<drept>>”

Legat de reacţia PPE, PNR comentează:

Remarcăm că moțiunea alternativă, propusă de așa-zișii <<creștin-democrați>> din Partidul Popular European, se mulțumește să elimine din text cele mai ofensive paragrafe; altfel însă, creația PPE nu se distinge cu nimic de textul original. Greu de imaginat o <<dreaptă>> mai… strâmbă!”

Autoarea Raportului Zuber se numeşte Ines Cristina Zuber, membră a Partidului Comunist Portughez. Potrivit specialiştilor, Raportul Zuber nu constituie altceva decât o tentativă de ideologizare comunistă a drepturilor şi libertăţilor dintre bărbaţi şi femei.

Raportul Zuber poate fi citit aici.

Posted by on March 11, 2014. Filed under CULTURA,headlines,Religie şi Civilizaţie,Ştiri. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry