Niciun investitor interesat de preluarea Oltchim

OLTCHIMoilGAS

 

Niciun investitor nu a depus ofertă de cumpărare a acţiunilor deţinute de Oltchim SA la Oltchim SPV până la data limită, consorţiul de administratori judiciari urmând să convoace adunarea creditorilor şi să supună aprobării repetarea procedurii cu un nou termen.

Termenul limită de depunere a ofertelor a expirat vineri, la ora 11:00.

Un număr de patru potenţiali investitori a achiziţionat caietul de prezentare care detaliază procedura şi etapele vânzării fluxului de producţie al Oltchim.

Într-un comunicat transmis Bursei de Valori de consorţiul de administratori judiciari ai Oltchim se arată:

După expirarea termenului limită, a fost depusă o ofertă din partea unui potenţial investitor. Urmărind prevederiie caietului de prezentare, oferta depusă peste termen nu a fost luată în considerare şi urmează să fie returnată”

În luna decembrie a anului trecut, Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Oltchim, a înfiinţat o nouă firmă, denumită Oltchim SPV, care a preluat activele combinatului chimic. Activele Oltchim SPV sunt evaluate la 305,24 milioane de euro , valoare care nu reprezintă limita maximă de preţ.

În comunicat se spune:

O parte dintre investitori, interesaţi de funcţionarea în sistem integrat a combinatului Oltchim cu rafinăria Arpechim, au solicitat un nou termen de 30 de zile, motivat de orizontul de timp în care estimează că vor finaliza negocierile care le garantează preluarea rafinariei odată cu Oltchim SPV”

Consorţiul de administratori judiciari va convoca adunarea creditorilor şi va propune repetarea procedurii cu un nou termen limită de depunere a ofertelor angajate.

 

 

Sursa: Mediafax.

Posted by on March 28, 2014. Filed under Breaking News,ECONOMIE,Industrie,Naţional,Ştiri. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry