Eurobarometru privind schimbările climatice

Hausse du niveau de la mer

Conform unui sondaj de opinie Eurobarometru special privind schimbările climatice, patru din cinci persoane din Uniunea Europeană recunosc faptul că economia și ocuparea forței de muncă pot fi impulsionate prin combaterea schimbărilor climatice și prin utilizarea mai eficientă a energiei. Această cifră este ușor mai ridicată decât cea din ultimul sondaj, realizat în 2011, când 78% dintre europeni aveau această părere.

Doar 10% dintre români consideră schimbările climatice drept o problemă majoră pe plan mondial (față de media UE de 16% și de procentul de suedezi preocupați de acest lucru – 38%). De asemenea, românii se plasează între cetățenii UE care consideră cel mai puțin combaterea schimbărilor climatice drept o responsabilitate personală (10% față de o medie UE de 25% și un procent de cetățeni suedezi de 57%).

Posted by on March 4, 2014. Filed under Breaking News,Uniunea Europeană. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry