Băsescu: “Ne lipseşte o cultură a justiţiei. Prea multe instituţii nu aplică hotărârile”

Traian Băsescu

Traian Băsescu

 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că românilor încă le lipseşte o cultură a justiţiei, arătând că prea multe instituţii îşi permit să nu aplice hotărâri judecătoreşti, de la Parlament, care blochează actul de justiţie, la administraţiile locale.

Preşedintele Băsescu a spus, la deschiderea lucrărilor Congresului Avocaţilor 2014, că, din păcate, în România lipseşte “o cultură a justiţiei”.

El a dat exemplul preşedintelui renumitului club Bayern Munchen, care a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare şi pentru care nu a existat vreo cerere de a fi eliberat.

Băsescu:

La noi au fost şi sunt adevărate campanii. E proba diferenţei de cultură a populaţiei, a mass-media legat de actul de justiţie, de respectul pentru hotărârile justiţiei”

Şeful statului a precizat că prea multe instituţii îşi permit să nu aplice hotărâri judecătoreşti.

Băsescu:

Încă vedem prea multe instituţii, de la Parlament la administraţiile locale, care îşi permit să nu pună în aplicare hotărârile judecătoreşti. Încă vedem blocarea actului de justiţie în Parlament”

El a insistat asupra necesităţii unei “culturi a justiţiei”.

Preşedintele a subliniat:

Ne trebuie şi o cultură a justiţiei, ne trebuie înţelegerea că justiţia e, până la urmă, pilonul fundamental al democraţiei, pentru că orice stat poate avea legi foarte moderne, şi România e un astfel de stat, dar atât timp cât nu există pilonul justiţiei solid şi credibil (…), statul nu este solid”

 

 

 

Sursa: Mediafax.

Posted by on March 28, 2014. Filed under Breaking News,Naţional,POLITICA,Preşedinţie,Ştiri. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry