Seulul supraveghează frontiera cu Phenianul cu un dispozitiv al consolei Xbox

KINEKTcoreea

Un dispozitiv total inofensiv, care detectează mişcările jucătorilor pe consola Xbox, este folosit de Coreea de Sud pentru a supraveghea frontiera cu vecina sa din nord.

Dispozitivul Kinect al Microsoft, conceput pornind de la tehnologii dezvoltate de firma israeliană PrimeSense, a fost folosit de un programator avizat pentru a consolida etanşeitatea zonei demilitarizate.

Această fâşie de teren de 248 de kilometri lungime, împarte în două Peninsula Coreeană de la sfârşitul războiului Coreei (1950-1953).

Materializată printr-o zonă tampon de patru kilometri lăţime între cele două ţări, care nu au semnat încă un tratat de pace, ultima frontieră a Războiului Rece este, în pofida numelui său, una dintre cele mai securizate din lume.

Deşi plină de mine, ea a permis proliferarea faunei şi florei şi speciilor endemice rare care trăiesc între zidurile groase cu sârmă ghimpată, greu de trecut.

Programul, pus la punct de Ko Jae-Kwan, directorul companiei Saewan Co., a fost cumpărat de armată deoarece permite să se facă diferenţa între deplasările umane şi cele animale.

Ko Jae-Kwan, joi, pentru AFP:

Senzorii amplasaţi la frontieră erau foarte eficienţi dar nu puteau face distincţia între om şi animal”

Noile detectoare sunt amplasate pe unele porţiuni ale zonei demilitarizate din august 2013, a adăugat el.

Un oficial al Ministerului Apărării a confirmat existenţa unor astfel de dispozitive dar a refuzat să spună mai multe “din motive de securitate”.

 

 

Sursa: Mediafax.

Posted by on February 6, 2014. Filed under Breaking News,CULTURA,Internaţional,POLITICA,Ştiinţă şi Tehnologie,Ştiri. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry