Constanţa – Contracte cu dedicaţie pe autostrada Cernavodă-Constanţa

cern

Curtea de Conturi a constatat o sumă de ilegalităţi privind procedura de atribuire a contractelor de proiectare şi construcţie ale celor două tronsoane ale autostrăzii Cernavodă-Constanţa (Cernavodă-Medgidia).

Curtea de Conturia a constatat că, în vederea achiziţiei contractelor de proiectare şi construcţie a autostrăzii Cernavodă-Constanţa, CNADNR nu a aplicat procedura de evaluare în două etape şi deschiderea ofertelor financiare şi tehnice în acelaşi timp. Acest lucru a făcut posibilă cunoaşterea preţurilor ofertelor înainte ca acestea să fie evaluate din punct de vedere tehnico-economic, situaţie care a permis evaluarea subiectivă a ofertelor din partea membrilor comisiei de evaluare. Astfel au fost create premisele prejudicierii companiei cu suma de 70.008 lei, reprezentând diferenţa dintre preţul ofertei declarate câştigătoare şi cel al ofertei cu preţul cel mai scăzut.

Din Raport:

- CNADNR nu a organizat procedura de evaluare a ofertelor în două etape, conform recomandărilor din Ghidul de achziţie BEI;

- comisia de evaluare a reluat procedura de evaluare a ofertelor; comisia nu a solicitat clarificări celor două asocieri care au avut cele mai scăzute oferte, comisia de evaluare a solicitat ofertantului COLAS SA clarificări, însă nu pentru toate observaţiile şi comentariile consemnate în raportul grupului de lucru.

Posted by on February 13, 2014. Filed under ADMINISTRATIE,Breaking News,Constanţa,Regional,Transport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry