CE – Întrunire privind folosirea aplicaţiilor online

online

În prezent, peste 50% din piața jocurilor online din UE constă în jocuri promovate ca fiind „gratuite”, deși deseori presupun achiziții, uneori costisitoare, pentru utilizarea aplicațiilor respective. Adesea, consumatorii nu sunt pe deplin conștienți de banii pe care îi cheltuie, deoarece cărțile lor de credit sunt debitate implicit. În special copiii sunt vulnerabili la promovarea jocurilor care pot fi descărcate gratuit, dar care nu pot fi jucate gratuit.

În urma primirii de plângeri de pe întreg teritoriul Europei, Comisia Europeană se întâlnește pe 27 și 28 februarie cu autoritățile naționale responsabile cu aplicarea legii și cu marile companii din domeniul tehnologiei, pentru a discuta aceste probleme. Industriei de profil i se va cere să se angajeze să ofere soluții într-un termen limită clar, astfel încât să se asigure o protecție corespunzătoare a utilizatorilor de aplicații.

Posted by on February 28, 2014. Filed under ADMINISTRATIE,Breaking News,Media,Uniunea Europeană. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry