Zilele comunelor Vrancea, repertoriu deosebit: manele, etno şi teatru

Vrancea

Mai multe comune îşi sărbătoresc zilele săptămâna viitoare, fiecare pregătind, pe lângă întâlnirile cu fiii satului, şi nelipsitele spectacole artistice.  Pe scenele aflate în plină construcţie vor urca artişti cunoscuţi sau mai puţin cunoscuţi, în funcţie de buget.

Pe 15 august, o mare sărbătoare creştinească, Adormirea Maicii Domnului, comunele Vîrteşcoiu şi Ciorăşti îşi sărbătoresc pentru prima dată zilele. La Vîrteşcoiu autorităţile au pregătit un spectacol folcloric, chiar în centrul comunei, de la ora 15.30, artiştii care vor urca pe scenă fiind din Nistoreşti. Evenimentul principal al zilei îl constituie însă inaugurarea Căminului Cultural, reabilitat pentru prima dată în ultimii 10 ani, lucrările costând 11 milioane de lei, potrivit viceprimarului Marian Vlad. Autorităţile din Ciorăşti, aflate şi ele la prima ediţie a sărbătorii comunei, încearcă să dea o însemnătate deosebită evenimentului, aşa că au invitat artişti din Capitală, printre care Cornel Chiroiu – fiu al comunei, Nituţa şi Dumitru Ridescu, Iulia Vătafu – o tânără speranţă a locului, şi alţii. Iar pentru ca spectacolul să fie pe placul tuturor, pe scena din centrul comunei vor urca şi sucevenii de la  “Lăutarii Bucovinei”.

Neobişnuit pentru mediul rural, dar din dorinţa de a cultiva bunul gust şi a-i bucura în acelaşi timp pe cei mici, primarul Nicolae Braicău a anunţat că va aduce în comună trupa de actori ai Teatrului T.A.C.T. din Sighişoara, care va prezenta spectacolul pentru copii “În poenitză…”.

Pe 16 august, după slujba de la biserica din Ciorăşti, la Căminul Cultural 40 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie fericită vor fi sărbătorite de autorităţi printr-o masă festivă.

Autorităţile din Băleşti s-au întrecut pe ele însele şi au invitat la ziua comunei, din 17 august, un manelist: Cristian Rizescu. Capul de afiş însă al spectacolului, care  va costa 18 mii lei, va fi Mîţu Stoian. Se poartă discuţii şi pentru aducerea fetelor de la Like Chocolate care, cu siguranţă, vor atrage toate privirile sătenilor. Spectacolul va începe la ora15.00 cu cantece şi dansuri prezentate de elevi, iar două ore mai tarziu sunt aşteptaţi să urce pe scena, ce va fi amplasată în curtea şcolii, invitaţii din Capitală. Nici milcovenii nu se lasă mai prejos şi organizează pe 18 august a treia ediţie a Zilei Comunei.

Primarul comunei Milcovul, Mihai Neaţă:

Suntem modeşti în organizare anul acesta, dar tot ne-am propus ca măcar să facem o întâlnire cu fiii satului. Sunt mulţi plecaţi la muncă peste hotare care se întorc  acasă în această perioadă. Este un prilej bun, mai ales că în unele ţări se sărbătoreşte Ziua Emigrantului”

Ziarul de Vrancea.

Posted by on August 9, 2013. Filed under ADMINISTRATIE,Breaking News,Local,Vrancea. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry